Огласио се бивши Бајденов саветник: Дачић планира да се меша у унутрашњу политику Америке

© Paul MorigiМајкл Карпентер
Мајкл Карпентер - Sputnik Србија
Пратите нас
Мајкл Карпентер, бивши саветник некадашњег америчког потпредседника Џозефа Бајдена, кандидата Демократске странке за председничку номинацију, оценио је да је најава шефа српске дипломатије Ивице Дачића да ће организовати српску дијаспору у САД како би на изборима подржала Доналда Трампа — знак да жели да се меша у америчку унутрашњу политику.

„Српски министар спољних послова планира да се меша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020. године“, навео је Карпентер на свом налогу на Твитеру, где је и поделио Дачићеву изјаву.

Карпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку; а када је реч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по речима Карпентера, треба да остане резултат договора две највеће партије у САД, пренео је Танјуг.

​Дачић је јуче за „Српски телеграф“ изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на председничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

„Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији“, навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала