Затворена водећа америчка војна биолошка лабораторија

© AP Photo / Patrick SemanskyБиолошка лабораторија
Биолошка лабораторија - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) издао је налог да се обуставе истраживања у америчком војно-медицинском објекту Форт Детрик, који је некада био центар сада већ пропалог америчког програма биолошког оружја, због проблема у новом систему за деконтаминацију отпадних вода.

Овом објекту је, на захтев ЦДЦ-а, одузета лиценца за истраживања смртоносних вируса попут еболе, малих богиња и антракса, преноси „Индипендент“.

Према писању листа, ЦДЦ је направио овај потез након што је инспекција утврдила бројне проблеме у овом објекту који се односе на нови систем за деконтаминацију отпадних вода, а који база користи откад је постројење за стерилизацију паром, које су претходно користили, оштећено током олује прошле године.

Иако је амерички програм биолошког оружја и званично затворен 1969. године, у Форт Детрику су и даље обављана „одбрамбена истраживања“ одређених смртоносних патогена.

Портпарол лабораторије Каре Вандер Линден рекао је да упркос налогу за суспензију није било цурења опасних материја или претњи по јавно здравље, додаје лист.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала