Зеленски разговарао с Макроном, тражи хитан састанак „нормандијске четворке“

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски разговарао је телефоном с француским председником Емануелом Макроном, тражећи да се под хитно окупе лидери земаља „нормандијског формата“ како би се усагласили нови кораци у Донбасу, саопштено је на сајту украјинског председника.

Зеленски је пренео Макрону о чему је јутрос разговарао с председником Русије Владимиром Путином и позвао лидере земаља „нормандијске четворке“ да се под хитно окупе како би се сачувао мировни процес и усагласили наредни кораци усмерени на коначно решавање сукоба, наведено је у саопштењу.

Како је саопштено, Макрон је подржао иницијативу Украјине и рекао да ће контактирати руског председника Владимира Путина и немачку канцеларку Ангелу Меркел како би с њима размотрио могућност одржавања састанка у „нормандијском формату“.

Кремљ је раније потврдио информацију да су 7. августа лидери Русије и Украјине Владимир Путин и Владимир Зеленски разговарали телефоном. Путин је током разговора нагласио да је за стишавање сукоба у Донбасу неопходно да украјинска војска престане да гађа насеља у тој области.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала