Гуча стиже и у Будву

© Sputnik / Александар МилачићСвирање трубе поред споменика Трубачу у Гучи док се чекала Марија Захарова
Свирање трубе поред споменика Трубачу у Гучи док се чекала Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Сабор трубача у Гучи, једна од најпопуларнијих туристичких манифестација у Србији, требало би да добије своју медитеранску верзију, након што је општина Будва изашла у сусрет и обезбедила плато на Јазу да се 24. и 25. августа организује Сајам хране и пића са традицијом под називом „Гуча у Будви“.

Фирма „Смарт идеа“, са седиштем у Будви, коју је, како пише у Централном регистру привредних субјеката, основала Владана Зипалов, дугогодишња пословна сарадница естрадног менаџера Саше Мирковића, у понедељак је доставила захтев градоначелнику Марку Бату Царевићу да је заинтересована да први пут у Будви организује манифестацију „Гуча у Будви“, пишу подгоричке „Вијести“.

Како је „Вијестима“ потврђено у Царевићевом кабинету, „Смарт идеа“ је спремна да сноси све трошкове организације, али једини захтев им се сводио да им општина уступи простор без накнаде, плато на Јазу или стадион на Луговима.

Имајући у виду да је стадион на Луговима током недавне манифестације „Будва бир фест“ био доста уништен, општина се одлучила да им се уступи плато у залеђу плаже Јаз, али је претходно тражила од власника земље окупљених око две невладине организације „Јаз — Мрчево поље“ и „Јаз“ да дају сагласност.

© Tanjug / Раде ПрелићСпоменик трубачу у центру Гуче
Гуча стиже и у Будву - Sputnik Србија
Споменик трубачу у центру Гуче

„Невладине организације су нам јуче доставиле сагласност да се не противе да се организује манифестација“, казали су у Царевићевом кабинету и поновили да општина из буџета неће сносити ниједан једини евро за организацију.

Они нису могли да прецизирају какав ће бити програм те манифестације, да ли је у питању и такмичење трубача, што је централни догађај Сабора у Гучи, или су у питању само наступи музичких звезда и Сајам хране и пића.

„Организатори су нам у допису саопштили да су спремни да пола евра од сваке продате улазнице иде у хуманитарне сврхе за Црвени крст“, истакли су у кабинету првог човека Будве.

Из „Смарт идее“ су у допису општини навели да очекују велики број посетилаца, као и пажњу медија, а од локалне управе су затражили помоћ градских комуналних служби.

Седиште фирме, која је основана 23. октобра прошле године, налази се у будванском насељу Дубовици, а регистрована је за помоћне делатности у оквиру извођачке уметности.

Интересантно је да се та манифестација организује између два најзначајнија туристичка догађаја у црногорској метрополи туризма, само дан након „Петровачке ноћи“, којом се означава крај летње сезоне, а пет дана пре почетка летњег музичког фестивала „Си денс“ у Буљарици, пишу „Вијести“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала