Изетбеговић: Ни Додик ни ја нисмо губитници, нашли смо средину о НАТО-у

© СрнаБакир Изетбеговић
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Пратите нас
Говорећи о договору са Додиком у вези са НАТО путем БиХ, председник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да не постоји ни победник ни губитник, и да је пронађена средина.

Како се наводи, јавност највише занима шта је договор с Додиком у вези с НАТО путем БиХ, а Изетбеговић каже да не постоје ни победник ни губитник и да је пронађена средина.

„Чланом 3 споразума смо дефинисали да ће се радити према Уставу и закону и ранијим одлукама Председништва БиХ, и ту је ствар сасвим јасна. БиХ је у МАП-у. И казали смо да ће у Брисел бити достављани планови. Даље је сада на осталима, који треба да израде те планове. Мислим да би требало да се ради на компромисима, требало би да се раде редуковани планови, прихватљиви за све стране, али и за сам НАТО. Свако даље детаљисање ће заковати ствари“, казао је Изетбеговић.

Изетбеговић је рекао да су бошњачки члан Председништва и он разговарали са америчким амбасадором у вези са Годишњим националним планом (АНП).

„Шефик Џаферовић и ја смо разговарали с америчким амбасадором о АНП-у, о ономе што им није било јасно. Ја сам им дао појашњење, које сам и сада казао, и они су задовољни. Наравно да инсистирају на АНП-у“, истакао је Изетбеговић и додао да ће тек бити покренути преговори за формирање Владе ФБиХ.

Важан искорак ка напретку

Председник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је недавно постигнут Споразум са лидерима СНСД-а Милорадом Додиком и ХДЗ-а Драганом Човићем представио као важан искорак ка напретку и коначном функционисању власти, поручивши да због тога опозиција у Републици Српској нема разлога да Додика назива издајником.

„Па та опозиција је израдила данашњи план за АНП, јер је још формално у власти. Додик га само може прихватити као таквог или умањеног, односно редукованог. Тако да је бесмислено да га они називају издајником“, рекао је Изетбеговић, преноси „Кликс“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала