Јапанци праве механичке репове за физикалце (видео)

Пратите насTelegramOdyssey
Реп би људима требало да омогући исти степен окретности који имају мачке, иако је дизајниран на основу репа који имају морски коњићи.

Стручњаци са Универзитета Кеио у Јапану изабрали су другачији приступ. Они су креирали реп који би требало да побољша способности корисника, тако што побољшава равнотежу и окретност онога ко га носи.

Најбољи начин да се разуме зашто је реп користан су снимци мајмуна, који без икаквих проблема скачу са дрвета на дрво, не губећи равнотежу. Њихови репови не служе само као додатни удови којима се хватају за гране, већ им помажу и у мењању положаја тела током скока.

Поред тога, реп омогућава и безбедно приземљење, будући да поспешује одржавање равнотеже, па се тело правилно позиционира пре спуштања. Нови роботски реп, који је добио име Аркве, чини управо исту ствар за људе која га носе, иако се скакање са гране на грану још увек не препоручује, преноси Б92.

Креатори репа тврде да би он људима требало да омогући исти степен окретности који имају мачке, иако је дизајниран на основу репа који имају морски коњићи. Састоји се од изменљивих пластичних пршљенова, који могу да се мењају тако да одговарају сваком кориснику.

Аркве реп би могао да нађе примену код ношења тешких предмета, па би тако могао да постане део одела које би функционисало као егзоскелет и користило физичким радницима и свима онима који често управљају великим теретима.

Захваљујући роботском додатку у облику репа, радници би трошили мање снаге за подизање терета.

Аутори овог необичног телесног додатка истичу да би, поред реалног, реп могао да пронађе своје место и у виртуелном свету, где би могао да послужи као средство за подражавање онога што корисник доживљава у виртуелној реалности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала