Рат све брише — Украјина гомила снаге у Донбасу

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press ServiceПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија
Пратите нас
У подручјима Донбаса које контролише Кијев приметне су сумњиве активности Оружаних снага Украјине. Становништво је уплашено, јер су оклопна возила примећена у близини кућа у селима Дружба, Попасна и Зајцево.

Забрињавајућа вест стигла је од народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) и подстакли кориснике интернета на одређену мисао.

„Спрема се провокација. Зеленски мора некако да оправда што не реализује обећања. Рат све брише“, закључио је читалац Спутњика.

Акције Украјине су у супротности са условима примирја од 21. јула, подсећа телевизија „360“. Од тада не само да је забрањено отварање ватре, већ и распоређивање тешког наоружања у селима.

Јуче су Украјинци пет пута затворили очи на јулски договор, рекао је заменик шефа управе народне милиције ДНР Едвард Басурин. Према његовим мишљењу, уместо мирних преговора на којима само за јавност инсистира председник Владимир Зеленски, Кијев намерава да настави рат.

Управо тако је Басурин објаснио телевизији „Русија 1“ синоћне активности, када је украјинска војска нагомилала оклопна возила и тенкове на својим позицијама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала