Македонски премијер се коначно огласио о скандалу који тресе државу (видео)

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Коментаришући видео-снимак који је објављен на италијанском порталу „Верита“, а на коме се у току разговора о изнуди новца у замену за ослобађање од притвора чује и глас Катице Јаневе, шефице Специјалног тужилаштва те земље, премијер Северне Македоније Зоран Заев је на свом профилу на Фејсбуку написао да „истрага мора да открије све детаље“.

„Свако мора да одговара за своје поступке. Грађани заслужују правду“, написао је Заев након објављивања видео-материјала у коме се чују разговори лица која су осумњичена или оптужена у предметима „Рекет“ и „Империја“.

„Верита“ је данас објавила нови видео-снимак о случају „Рекет“ у Северној Македонији у коме се у току телефонског разговора шоумена Бојана Јовановског, познатог под надимком Боки 13 и скопског бизнисмена Јордана Камчева, чује и глас шефице Специјалног тужилаштва у Северној Македонији Катице Јаневе, која каже Камчеву „да не брине ништа, јер ће све бити ок“.

Бојан Јовановски и бизнисмен Зоран Милевски изнудили су од Камчева преко милион евра у замену за ослобађање од притвора, обећавши да Јанева неће захтевати његово продужење.

Шефица Специјалног тужилаштва у Северној Македонији Катица Јанева, након објављивања видео-снимка о изнуди новца на порталу „Верита“, а у коме се чује и њен глас, изјавила је да је „фрапирана због тога што се њени поступци као тужиоца доводе у корелацију са случајем ’Рекет‘“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала