Медведев позвао на убрзање потписивања трговинског споразума ЕАЕС и Србије

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев на заседању Евроазијског економског савета
Премијер Русије Дмитриј Медведев на заседању Евроазијског економског савета  - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Русије Дмитриј Медведев позвао је на убрзање процедура за потписивање споразума о зонама слободне трговине између Евроазијског економског савеза (ЕАЕС) и Србије.

Говорећи на заседању Међувладиног савета ЕАЕС, председник Владе Русије истакао је да је потребно даље јачање сарадње тог удружења са својим суседима из ЗНД и другим земљама.

„Преговори о слободној трговини успешно теку са Сингапуром, Израелом и Египтом. Ускоро ће бити покренут привремени споразум о зони слободне трговине са Ираном и споразум о трговинској и економској сарадњи са Кином. То нашој роби даје одређене предности на тржиштима тих земаља“, оценио је Медведев.

Он је навео да ЕАЕС такође настоји да прошири број својих страних партнера, укључујући и преко регионалних организација попут АСЕАН-а.

„Снажно подржавамо такве активности. Мислим да је потребно убрзати процедуре неопходне за потписивање споразума о зони слободне трговине са Србијом и Сингапуром“, истакао је руски премијер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала