У великој европској акцији на десетине ухапшених због трговине децом

© AP Photo / Lefteris PitarakisБританска полиција у Лондону
Британска полиција у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
У великој међународној акцији против трговине малолетницима због сексуалног искоришћавања ухапшене су 34 особе, док је 36 ухапшено због других кривичних дела, попут пљачке, распарчавања материјала за сексуално искоришћавање деце и омогућавања илегалне имиграције, саопштио је данас Европол.

У операцији коју је покренула британска полиција учествовале су полиције 16 држава чланица ЕУ, као и Исланда и Швајцарске, док је акција трајала од 17. до 23. јуна и током ње је проверено укупно 127.000 особа и 63.800 возила на 1100 локација.

Претресано је приватно власништво, хотели, аутобуси, железничке станице, трајектне луке, аеродроми и гранични прелази, а покренута је и кампања у школама, како би се малолетници информисали о трговини људима.

У акцији је учествовало 4.567 полицајаца свих родова полиције, укључујући криминалистичку, граничну, поморску, аеродромску, саобраћајну и интервентну полицију земаља укључених у међународну операцију, пренео је Танјуг.

Идентификовано је 206 потенцијалних жртава, међу којима је 53 малолетника, док су ове активности омогућиле покретање 31 новог случаја трговине људима у различитим земљама учесницима акције.

У операцији су учествовале полиције Аустрије, Белгије, Бугарске, Хрватске, Исланда, Летоније, Литваније, Мађарске, Холандије, Немачке, Португала, Румуније, Словачке, Словеније, Шпаније, Шведске, Швајцарске и Велике Британије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала