Вучић не види проблем у давању српског држављанства бившој премијерки Тајланда

© Tanjug / ZORAN ZESTICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом давања пасоша бившој премијерки Тајланда Јинглук Шинаватри, председник Србије Александар Вучић је изјавио да у томе не види проблем и да се залаже за потпуну либерализацију додељивања српских пасоша.

„Ја не видим да је то за нас проблем, посебно ако је влада могла да види ма какву економску или неку другу корист за нашу земљу“, казао је Вучић, одговарајући на питања новинара, и додао да пасош није нека светиња.

„Доведите људе у нашу земљу, боље да доводимо људе, много смо их изгубили захваљујући сиромаштву у којем су нас оставили“, рекао је Вучић.

Истакао је да не може да говори о свим конкретним случајевима, али да је начелно за потпуну либерализацију додељивања српских пасоша.

„Пре свега бих волео да то видим на примеру држављана неких других земаља из региона, али и свих других“, казао је Вучић.

Влада Србије је на седници 27. јуна ове године донела решење о пријему у држављанство Републике Србије бивше премијерке Тајланда Јинглук Шинаватре, која је у својој земљи осуђена на пет година затвора због корупције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала