Коју игру игра Ердоган када говори о Криму

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаПавиљон у храму Архангела Михаила у Ореанду на Криму
Павиљон у храму Архангела Михаила у Ореанду на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган не признаје руски статус Крима, јер игра своју стару игру, засновану на праћењу сопствених изборних циљева, сматра кримски политиколог Денис Батурин.

Ердоган је пре неколико дана, на заједничкој конференцији за медије с украјинским председником Владимиром Зеленским, изјавио да „Турска није признала и да неће признати анексију Крима“.

„То је Ердоганова стара игра. Он не признаје Крим као руски, али купује од Русије С-400 и улази у сукоб са САД. Он прати сопствене изборне циљеве, говорећи о интересима кримских Татара, он у виду има пре свега дијаспору у Турској. Од председника Турске не треба очекивати другачију реторику, он ће наставити да прави нагле потезе и изјаве, како би био на дистанци од свих извора силе у спољној политици“, сматра Батурин.

Према његовом мишљењу — таквом политиком Ердоган себе и своју земљу доводи у озбиљне политичке ризике.

Руски политичари сматрају да став турског председника говори о томе да се он не руководи истином и реалношћу, него покушава да флертује са украјинским властима.

Лидер турске партије „Ватан“ Догу Перинчек сматра да Ердоган треба да призна уједињење Крима са Русијом, уколико Анкара жели да се сматра стратешким партнером Москве.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала