Москва: Сарадња са Подгорицом угрожена њеним прозападним курсом

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров и премијер Црне Горе Мило Ђукановић на састанку у Подгорици. Архивска фотографија
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и премијер Црне Горе Мило Ђукановић на састанку у Подгорици. Архивска фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Црна Гора и Русија имају значајан потенцијал за сарадњу, али се те могућности не користе јер је Подгорица изабрала прозападни курс развоја, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Пракса показује да покушаји формирања сопственог националног идентитета искључиво на основу порицања историјског искуства и прекида веза са суседима, а с надом у светлу евроатлантску будућност, воде само до повећања конфронтације у региону који је, и без тога, оптерећен бројним изазовима”, наводи се у саопштењу Министарства достављеном подгоричким „Вијестима“.

Руско Министарство је у одговору „Вијестима“ на питање какви су тренутни односи двеју земаља, изразило наду да ће се створити услови за повратак развоја руско-црногорских односа на узајамно корисним основама.

Добри односи Црне Горе и Русије нарушени су после заокрета црногорских власти ка Западу и одлуке да државу воде ка чланству у НАТО-у, као и одлуке да се у потпуности придруже санкцијама ЕУ против Русије, подсећају „Вијести“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала