Расте број настрадалих у поплавама у Индији (видео, фото)

© AP PhotoКатастрофалне поплаве у Индији
Катастрофалне поплаве у Индији - Sputnik Србија
Пратите нас
Број настрадалих у поплавама у индијским државама Карнатака, Керала и Махараштра порастао је данас на 95, док је на стотине хиљада људи било приморано да се евакуише због клизишта.

„У Махараштри нема пијаће воде, струје и бензина“, изјавио је Паршант Латхе, становник села које је потпуно под водом већ осам дана у том подручју, преноси Ројтерс.

У југозападној држави Керала настрадале су 42 особе и око 100.000 људи је евакуисано, након што се 80 клизишта догодило у тој држави, саопштила је ћелија за управљање катастрофама централне Владе.

Држава је отворила капије бране Банасурасагар у округу Ваианад, како би држала под контролом водостај и избегла настанак озбиљне штете.

Међународни аеродром „Кочин“, најпрометнији аеродром у том делу Индије, затворен је од 9. јула и почеће да ради 11. јула од 6 часова и 30 минута, саопштио је менаџмент аеродрома.

© AP PhotoСто хиљада људи морало је да напусти домове
Расте број настрадалих у поплавама у Индији (видео, фото) - Sputnik Србија
Сто хиљада људи морало је да напусти домове

У суседној Карнатаки настрадале су 24 особе у поплавама које су најгоре у последњих 45 година.

Око 1024 села је поплављено, неколико брана је достигло пун капацитет и више од 200.000 људи је евакуисано.

У Махараштри је током недеље настрадало 29 особа.

У поплавама у Керали током сезоне монсуна прошле године погинуло је 233 људи, а стотине хиљада грађана напустило је своје домове, подсећа Танјуг.

Од последица природних катастрофа изазваних кишом, у јулу је у североисточној Индији, Непалу и Бангладешу настрадало 160 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала