Смрт милијардера Епстајна: Тужилац бесан због самоубиства у затвору, ФБИ се укључио у истрагу

© AP Photo / Uma SanghviЏефри Епстајн на суђењу
Џефри Епстајн на суђењу - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчком милијардеру Џефрију Епстајну (66), који је био у притвору под оптужбама за трговину људима и за сексуално злостављање, био је укинут надзор против самоубиства, пре него што је јутрос одузео себи живот у федералном затвору у Њујорку, преноси АП, позивајући се на извор упознат са дешавањима, који је желео да остане анониман.

У међувремену је амерички државни тужилац Вилијам Бар наредио државној инспекцији да отвори истрагу о самоубиству Епстајна, додајући да ФБИ такође спроводи истрагу.

Бар је изјавио да је шокиран вешћу о самоубиству Епстајна и нагласио је да његова смрт отвара озбиљна питања, на која морају да буду пронађени одговори.

Неименовани извор рекао је за АП да је Бар био бесан због чињенице да је Епстајн могао да одузме себи живот.

У првом тренутку није било јасно да ли је Епстајн био искључен из програма надзора против самоубиства у затвору Метрополитен на Менхетну. Пре две недеље 66-годишњак је пронађен повређен на поду своје ћелије, са повредама врата, а сумњало се да је покушао да изврши самоубиство. Као резултат тога, Епстајн је био под додатним надзором.

Епстајн, који је био регистровани сексуални напасник, налазио се у затвору након што је ухапшен 6. јула. Он се изјаснио да није крив за оптужбе.

У оптужници која је теретила Епстајна наведено је да је намамио на десетине малолетница у своје луксузне куће и да им је плаћао за сексуалне услуге. Средином јула суд је одлучио да ће он остати у притвору до краја суђења.

Судија је одбио Епстајнов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала