Наша гошћа је две године у Токију обучавала јапанске студенте да играју популарне народне игре — Моравац и Ужичко коло. Истовремено је кроз њен курс кувања јела из Србије и Балкана прошло 1.700 полазника, а многи су и дошли у нашу земљу да на лицу места осете и пробају њене благодати.
Јелену Јеремић питамо одакле јој жеља да на овакав начин представља своју земљу.
Говоримо и о посебном односу Јапана према Србији и о помоћи коју нам годинама пружа.
Причамо о томе зашто Јапанци желе да упознају кухињу, традицију и културу баш наше земље.
Откривамо и како су домаћице из технолошки најразвијеније земље света, које немају подруме и терасе, откриле сјајан начин — да укиселе купус.
Емисију уређује и води Сенка Милош.
© Sputnik / Спутник