00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Истина (српске) књижевности“
06:57
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Како се ствара класична, а како примењена музика
16:00
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Батак: Мене менаџери не смеју да зову
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Како су Јапанци открили српски ајвар и кисели купус

© Sputnik / СпутњикСпутњик интервју
Спутњик интервју - Sputnik Србија
Пратите нас
Гошћа Спутњика је Јелена Јеремић, жена која промовише Србију у Земљи излазећег сунца. Прво је Јапанце научила да играју коло, затим да кувају српска јела, а сада им је понудила и први српски кувар на јапанском језику.

Наша гошћа је две године у Токију обучавала јапанске студенте да играју популарне народне игре — Моравац и Ужичко коло. Истовремено је кроз њен курс кувања јела из Србије и Балкана прошло 1.700 полазника, а многи су и дошли у нашу земљу да на лицу места осете и пробају њене благодати.

Јелену Јеремић питамо одакле јој жеља да на овакав начин представља своју земљу.

Говоримо и о посебном односу Јапана према Србији и о помоћи коју нам годинама пружа.

Причамо о томе зашто Јапанци желе да упознају кухињу, традицију и културу баш наше земље.

Откривамо и како су домаћице из технолошки најразвијеније земље света, које немају подруме и терасе, откриле сјајан начин — да укиселе купус.

Емисију уређује и води Сенка Милош.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала