Нова победа сиријске војске ― ослобођена „капија“ Идлиба

© REUTERS / MAHMOUD HASSANOЉуди у сиријском граду Идлиб
Људи у сиријском граду Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска војска ослободила је од терориста стратешки важан град Хобаит, што ће јој омогућити излаз према једном од највећих градова у провинцији Идлиб ― Хан Шејхуну, јавио је провладин лист „Ватан“.

„Војска је успоставила контролу над градом Хобаитом, на југу провинције Идлиб, наневши терористима Нусра фронта и њиховим савезницима значајну штету у техници и људству“, наводи лист.

Лист додаје да су преживели терористи побегли у Хан Шејхун.

Радио-станица „Шам ФМ“ истиче да се Хобаит сматра једним од упоришта милитаната Нусре и својеврсном „капијом“ Идлиба, пошто се налази на десет километара од Хан Шејхуна.

Званични Дамаск је 1. августа на преговорима о Сирији у главном граду Казахстана, Нурсултану, објавио о почетку режима прекида ватре у зони деескалације у Идлибу, уз услов да оружане формације поштују руско-турски споразум из Сочија од септембра 2018, који укључује повлачење тешког и средњег наоружања на 20 километара од контакт-линије. Међутим, касније је сиријска војска најавила наставак војних операција против терористичких група у провинцији Идлиб, због чињенице да милитанти не поштују примирје, а Анкара није испунила договор из Сочија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала