Руски посланици о протестној ноти Украјине: Мешате се у наше унутрашње послове

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин поред мотоцикла "Урал" на међународном бајк-шоу у Севастопољу
Председник Русије Владимир Путин поред мотоцикла Урал на међународном бајк-шоу у Севастопољу - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик председавајућег Одбора Државне думе за питања ЗНД, евроазијску интеграцију и односе са сународницима Виктор Водолацки прокоментарисао је протест украјинског Министарства спољних послова због посете председника Русије Владимира Путина Криму.

„Читав овај процес у Украјини постаје смешан, њега нико не схвата озбиљно. У животу наше земље ништа се неће променити ако Кијев и даље настави да сваки пут шаље своје протестне ноте, које апсолутно не утичу на међународну ситуацију“, закључио је Водолацки.

Са своје стране, члан одбора за одбрану и безбедност Савета Федерације Русије Франц Клинцевич сматра да је протестна нота Украјине „јадно и смешно“ мешање у унутрашње послове Русије.

„Још један протест украјинског Министарства спољних послова због посете председника Русије Криму, који је и дефакто и де јуре руска територија, у ствари је мешање у унутрашње послове наше земље. Штавише, то мешање је толико јадно и смешно да Министарство спољних послова Русије, и с пуним правом, не сматра за потребно да на њега реагује“, написао је Клинцевич на својој страници на Фејсбуку.

Раније је Министарство спољних послова Украјине изразило протест због путовања руског лидера Владимира Путина на Крим.

Украјинско министарство је такође изразило протест због посете руског премијера Дмитрија Медведева Криму.

Крим је постао део Русије у марту 2014. након референдума одржаног након државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала