Џонсон покушава да заплаши ЕУ

© AP Photo / Aaron ChownБорис Џонсон испред седишта Конзервативне партије након званичног објављивања резултата гласања. 160 000 чланова Конзервативне партије изабрало је Џонсона за партијског лидера.
Борис Џонсон испред седишта Конзервативне партије након званичног објављивања резултата гласања. 160 000 чланова Конзервативне партије изабрало је Џонсона за партијског лидера. - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Велике Британије Борис Џонсон покушава да закључи за Лондон повољнији споразум о изласку Уједињеног Краљевства из ЕУ, јавља Си-Ен-Ен.

Аутор чланка пише да је Џонсон још пре ступања на дужност премијера више пута изјављивао да ће у случају свог именовања организовати „брегзит“ без договора са Бриселом о условима изласка и даље сарадње.

„Логика изгледа овако: ’брегзит‘ без договора наноси штету не само Великој Британији, већ и европским државама. Видевши да је Џонсон озбиљан, Европа ће се на крају предати и ревидирати споразум“, указано је у материјалу Си-Ен-Ена.

Међутим, ако је циљ свега тога да се заплаши ЕУ, то неће успети, закључио је аутор.

Министар за „брегзит“ Стивен Баркли изјавио је 30. јула да ће Уједињено Краљевство напустити европску заједницу 31. октобра, без обзира на то да ли ће се стране договорити о условима „брегзита“ или не. То исто је обећао и Борис Џонсон када је ступио на место премијер Велике британије 21. јула.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала