Председник Туркменистана купује целу линију аутомобила „Аурус“

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев и председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов поред аутомобила "Аурус сенат"
Премијер Русије Дмитриј Медведев и председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов поред аутомобила Аурус сенат - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов заинтересовао се за руски аутомобил „Аурус“, који му је представио премијер Русије Дмитриј Медведев, и изразио је жељу да купи читаву линију таквих аутомобила.

Пре почетка првог Каспијског економског форума, председник Туркменистана састао се са руским премијером, који на овом форуму предводи делегацију Русије. Заједно су погледали белу лимузину „Аурус“, која је стајала испред улаза.

Бердимухамедову се свидео аутомобил. Он је рекао да би волео да купи читаву линију таквих аутомобила и да ће поднети захтев за набавку. Медведев му је захвалио на високој оцени руског аутомобила и уверио га да ће „захтев сигурно бити прихваћен“.

Аутомобил „Аурус сенат“, сјајно беле боје, произвео је у јулу 2019. године Државни научни центар „НАМИ“ специјално за демонстрацију на првом Каспијском економском форуму у Туркменистану. Ова верзија аутомобила произведена је први пут и у само једном примерку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала