Вештачка интелигенција одлучиваће о судбини студената

CC0 / Pixabay / geralt / Интелигенција
Интелигенција - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У Русији ће убудуће статус студената зависити од система вештачке интелигенције, саопштио је директор Центра „EDCrunch University“ при Националном истраживачком технолошком универзитету „МИСИС“ у Русији Нурлан Кијасов.

Према његовим речима — на основу података који ће бити добијени дигиталним праћењем студента, систем ће оцењивати њихов рад, активност на предавањима, друштвени живот и понашање.

Након анализирања добијених информација руководство универзитета ће одлучивати како да поступа са студентом — да га награди или подстакне на рад, посаветује да похађа додатне курсеве, да га активније проверава на предавањима, упозори на непримерено понашање или да га избаци са факултета.

Како је истакао Кијасов — уз помоћ вештачке интелигенције елиминисаће се пристрасност наставника.

Колонија вештачке интелигенције - Sputnik Србија
Вештачка интелигенција разуме језике боље него човек

Систем ће се тестирати на неколико одабраних универзитета, а очекује се да ће његова примена почети већ ове године. До 2021. године ће се на појединим универзитетима примењивати експериментални прототипи.

Кијасов тврди да препоруке вештачке интелигенције неће бити обавезујуће, а коначну одлуку о судбини студента доносиће деканат.

Према подацима Министарства просвете, прошле године је са универзитета у Русији избачено 16,8 одсто студената. Стручњаци сматрају да ће увођење вештачке интелигенције смањити тај показатељ на десет одсто.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала