Албански портал: Заев подноси оставку?

© AP Photo / Ronald ZakЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Ларис Гајсер, новинар италијанског листа „Истина“ (La Verità) најавио је да ће данас изнети нове чињенице о случају „Рекет“, који потреса Северну Македонију, док истовремено македонски портал „Пламен“ (Флака) пише да би премијер Зоран Заев могао данас или наредних дана да поднесе оставку на ту функцију.

Албански портал, који пише и на македонском, наводи, позивајући се на добро обавештене изворе из владајуће СДСМ-у, да би Заев могао да поднесе оставку, а да га на тој позицији може заменити министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, преноси Танјуг.

Ниједан други македонски медиј не спомиње такву могућност.

„Постоји могућност да Зоран Заев поднесе оставку данас или у наредним данима и да формира техничку Владу са премијером Оливером Спасовским, а избори ће бити одржани у новембру 2020. године, након пописа становништва“, цитира „Пламен“ извор из странке премијера Заева.

Наводи се да овај корак подразумева формирање техничке Владе „по пржинском моделу“, која ће земљу припремити за парламентарне изборе.

Портал наводи да би овај потез Заева могао да уследи након објављивања видео-снимака италијанских медија о рекету против бизнисмена Орцеа Камчева.

Гајсер је, наиме, на свом профилу на Фејсбуку јуче објавио да ће нове чињенице саопштити данас током гостовања на „Радио Каподистрија“ у 11 часова.

„Македонијо! Сутра, 13. августа у 11 часова, на ’Радију Каподистрија‘ У средишту — нове чињенице директно из студија“, навео је Гајсер на свом профилу на Фејсбуку.

Гајсер је у три наставка, у онлине издању италијанског листа „Истина“ објавио видео-снимке и тонске записе о рекету од 1,5 милиона евра, који је за пуштање из кућног притвора платио македонски бизнисмен Јордан Орце Камчев, а у који је умешана и македонска специјална тужитељка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала