Бивши држављанин Кине одавао податке Јапанаца Кинезима

CC BY 2.0 / p-andr / Flickr / Ауто-пут у Токију
Ауто-пут у Токију - Sputnik Србија
Пратите нас
Трговинска компанија у Токију пријавила је једног свог запосленог тужилаштву и полицији, због наводног откривања 3Д мапе трећој страни у Кини, вероватно у склопу операције шпијунирања, саопштили су данас истражни органи.

Запослени, који има 60 година, бивши је држављанин НР Кине, сада је натурализовани Јапанац, а осумњичен је да је куповао дигиталне податке компаније „Нипон телеграф“ и „Телефон корпорејшн“ (НТТ) уз изговор да ће их користити у сопствене маркетиншке сврхе, преноси Танјуг позивајући се на „Кјодо“.

Како се наводи — полиција тренутно истражује са киме је све мушкарац био у контакту, јер верује да је мапа, купљена за 19.000 долара, на хард диску однета у Кину да би се користила у војне сврхе.

Према подацима „НТТ“ 3Д карта је састављена од сателитских података јапанске агенције за ваздухопловство и других извора.

Подаци, који се обично користе за развој инфраструктуре и за спречавање катастрофа, довољно су детаљни да потврде висину и облик зграда, као и топографске карактеристике.

Додаје се и да је мушкарац осумњичен и за одавање других снимака Кинезима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала