Вашингтон нашао разлог да не продужи Споразум о смањењу офанзивног наоружања са Русијом

Пратите нас
Америчка влада сматра да ће израда руске хиперзвучне крстареће ракете довести у питање потребу за продужењем Споразума о мерама за даље смањење и ограничавање стратешког офанзивног наоружања на пет година, саопштио је високи званичник америчке администрације агенцији Ројтерс.

„Покушаји Русије да конструише хиперзвучну крстарећу ракету изазивају питања поводом продужетка споразума СТАРТ-3 на петогодишњи рок“, саопштио је саговорник агенције.

Према његовим речима, у америчкој администрацији сматрају да је експлозија на војном полигону код Северодвинска у Архангелској области повезана са тестирањима ове ракете.

Прошлог четвртка на полигону Министарства одбране Русије у Архангелској области дошло је до експлозије и пожара током испитивања течности за ракетни мотор, али Министарство није открило детаље пројекта.

Споразум о смањењу стратешког наоружања потписан је 2010. године и тренутно је једини руско-амерички споразум о контроли наоружања. Споразум истиче 2021. године, а Трампова администрација још није одлучила да ли ће га продужити, док је Русија више пута наглашавала да је спремна за дијалог.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала