Нова драма на Хвару — Отровали се и полицајац и вештак, деца у коми

© AP Photo / Sheila Norman-CulpХвар
Хвар - Sputnik Србија
Пратите нас
Ваздух у потпалубљу једрењака „Атлантија“, у којем су се јуче отровали италијански туристи и у којем траје интензиван преглед полиције и инспектора, још увек је токсичан и опасан, преносе хрватски медији.

„Јутарњи лист“ пише да су у то могли да се увере и пролазници на хварској риви, јер је позлило једном полицајцу, којег је одвезла Хитна помоћ.

„Цело јутро полиција улази и излази из потпаљубља. Човек са маском и боцом за кисеоник уђе, па се задржи можда пар минута, па опет изађе. И тако свако мало. Гасови у потпалубљу су очигледно прејаки. Убрзо је стигла Хитна помоћ, па је у пратњи двојице, пак, напоље изашао други човек, којем је на леђима писало ’крим полиција‘. Њега су увели у возило Хитне, а колико се могло видети кроз стакло — унутра су га хладили неком фасциклом“, испричао је сведок за „Јутарњи“.

Са техничаром у возилу Хитне одвезен је превентивно у амбуланту и вештак, јер су обојица, због лошег ваздуха у потпалубљу, осетила нелагоду.

„Индекс“ пише да су деца која су са јахте на Хвару пребачена у сплитску болницу у коми, а узрок тровања је вероватно угљен-моноксид, саопштено је данас на конференцији за новинаре у КБЦ Сплит.

„Девојчица и дечак су и даље животно угрожени, отказује им више органа и још се налазе на респиратору. Према налазима — повишен им је ниво карбоксихемоглобина, што може бити последица удисања угљен-моноксида“, рекла је докторка Бранка Полић.

Она је рекла да вредности карбоксихемоглобина у крви деце нису опасне по живот, али је додала да се поставља питање — колика је била вредност пре доласка у болницу, јер временом ниво карбоксихемоглобина опада.

На питање — колико је стање деце опасно, Полић је одговорила да — „када је неко животно угрожен, то значи да је исход неизвестан“.

Како је саопштено — троје одраслих болесника нису витално угрожени.

Најтеже је стање мајке деце, док су градоначелник италијанског градића и његова супруга знатно боље, и они су пуштени на кућно лечење.

Доктор Анте Срзић је истакао да, на основу свих параметара, са сигурношћу може да се каже да није реч ни о каквом тровању храном.

Лекари КБЦ Сплит потврдили су да је урађена обдукција на телу Еугена Винчија, али су рекли да су резултати у надлежности Државног тужилаштва.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала