План Кијева да блокира Крим је лудило

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаОбала Црног мора на Криму
Обала Црног мора на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Покушај украјинских власти да успоставе поморску блокаду Крима — неће бити успешан, изјавио је Јефим Фикс, први потпредседник кримског Парламента.

„Сви њихови покушаји да успоставе поморску блокаду Крима биће осуђени на пропаст. Украјина за то нема ни снаге ни средстава. Све су то празне приче и лудило. Они су невероватни људи. Само желе да стварају информациону прилику да се о њима говори“, рекао је Фикс за Спутњик.

Са своје стране, потпредседник владе Крима и стални представник региона при председнику Русије, Георгиј Мурадов, рекао је за Спутњик да овим иницијативама у Украјини, очигледно, неко жели да настави криминалну политику коју је Порошенкова влада покренула против Крима.

„Ако је то случај, онда је украјински народ само за жаљење“, рекао је Мурадов.

Раније је украјинска државна институција „Хидрографија“ саопштила да иницира стварање режима поморског подручја око Крима, како би се у потпуности блокирао улазак страних, а делимично и руских бродова у све луке полуострва.

Крим је постао део Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина — питање Крима је „коначно затворено“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала