Аутопсија показала: Милијардеру врат поломљен на више места

© AP Photo / Palm Beach Sheriff's OfficeАмерички милијардер Џефри Епстајн
Амерички милијардер Џефри Епстајн  - Sputnik Србија
Пратите нас
Аутопсија тела милијардера Џефрија Епстајна, који се наводно убио у затвору у Њујорку, где је чекао на оптужницу због сексуалне трговине малолетницама, показала је да му је врат поломљен на више места, пише „Вашингтон пост“.

Такви преломи могу се појавити код особе која се обесила, али и код жртава убиства дављењем, наводи лист, а преноси агенција Ројтерс.

То су први детаљи резултата аутопсије Епстајна, који је умро у суботу рано ујутро, када су га стражари пронашли обешеног у његовој ћелији затвора на Менхетну.

Државни тужилац чије одељење прати затвор у којем је Епстајн био, рекао је да је његова смрт „очигледно самоубиство“, али званичници америчког Министарства правде нису коментарисали резултате аутопсије.

Главни патолог Њујорка Барбара Семпсон обавила је аутопсију Епстајновог тела у недељу, а њена канцеларија није коментарисала наводе „Вашингтон поста“.

Коментар није могао да добије ни Ројтерс.

Главни патолог у Њујорку Барбара Сампсон раније је рекла да је уверена да је Епстајн умро у затвору тако што се обесио у затворској ћелији, где је очекивао суђење по оптужби за трговину људима.

Обдукцију је надгледао приватни патолог у име Епстајнових заступника.

Агенције су раније јавиле да је америчком финансијеру суоченом са оптужбама за трговину људима и сексуално злостављање био укинут надзор против самоубиства пре него што је себи одузео живот.

Пре две недеље, 66-годишњак је пронађен повређен на поду своје ћелије, са повредама врата, а сумњало се да је покушао да изврши самоубиство. Као резултат тога, Епстајн је био под додатним надзором.

Епстајн се налазио у затвору након што је ухапшен 6. јула. Он се изјаснио да није крив.

У оптужници која је теретила Епстајна наведено је да је он намамио на десетине малолетница у своје луксузне куће, као и да им је плаћао за сексуалне услуге.

Средином јула суд је одлучио да ће он остати у притвору до краја суђења.

Судија је одбио Епстајнов захтев да буде у кућном притвору у својој вили у Њујорку, чија се вредност процењује на 77 милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала