Болтонове оптужбе да Русија краде америчку технологију — домен фантастике

© Фото : Ministry of Defence of the Russia FederationХиперсонични систем "авангард"
Хиперсонични систем авангард - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски политичари сматрају да изјава саветника председника САД за националну безбедност Џона Болтона да Москва краде технологију од Вашингтона спада у домен фантастике, као и да се САД могу оптужити за крађу руске технологије.

Амерички политичар је раније изјавио да Русија троши знатна средства за развијање хиперзвучних ракета које се, наводно, производе по технологији украденој од САД.

„Да можемо мирно да коегзистирамо, не бисмо били принуђени да трошимо новац и ресурсе ради осигуравања безбедности своје земље“, рекао је сенатор Владимир Џабаров за телевизију РТ, уз оцену да Болтонове речи о крађи технологије спадају у домен фантастике.

Сличног мишљења је и сенатор Франц Клинцевич, који је навео да Москва нема мање основа да оптужи Вашингтон за крађу руске технологије, пошто Русија не заостаје за америчким колегама када је реч о развијању хиперзвучног оружја.

„Очигледно, Болтону и даље не да мира прича из четрдесетих година прошлог века. Тада је нуклеарни монопол САД претио егзистенцији Совјетског савеза, који је био принуђен да се бави крађом америчких атомских тајни“, рекао је сенатор.

Посланик Александар Шерин је подсетио да САД предњаче у крађи технологије.

„Они су из Немачке увезли стручњаке, што им је помогло да створе атомску бомбу, коју су потом искористили за напад на Јапан“, изјавио је Шерин и додао да су Болтонове оптужбе неприхватљиве.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала