Путнички авион принудно слетео на аеродром у Москви (видео)

© ГУ МЧС по Московской области / Уђи у базу фотографијаАвион А-321 "Урал ерлајнс" након принудног слетања на аеродром Жуковски у Московској области
Авион А-321 Урал ерлајнс након принудног слетања на аеродром Жуковски у Московској области - Sputnik Србија
Пратите нас
Авион „Ербас А321“ компаније „Урал ерлајнс“ принудно је слетео на аеродром Жуковски у предграђу Москве након што му се приликом полетања запалио мотор. Хоспитализована су 23 путника.

Хитне службе саопштиле су да су сви путници евакуисани.

Након полетања, у мотор авиона упала је птица и он се запалио. Авион се откотрљао са писте у поље и пао на труп. Поломљен је цео стајни трап. Пожар је угашен.

​У авиону су се налазиле 234 особе, од којих седам чланова посаде. Сви путници су евакуисани.

Министарство здравља саопштило је да су хоспитализоване 23 особе, међу којима и трудница и деветоро деце.

Раније је регионално одељење Министарства за ванредне ситуације Русије саопштило да је повређено десет особа, међу којима троје деце.

​Тренутно се путници налазе у кукурузном пољу поред писте. На месту инцидента налазе се два хеликоптера и седам возила хитне помоћи.

Касније је „Росавијација“ саопштила да је приликом полетања авион наишао на јато галебова и слетео са подигнутим стајним трапом у кукурузно поље километар од писте, а посада је евакуисала путнике кроз излазе за ванредне ситуације. „Росавијација“ је демантовала да је у авиону био пожар. Након тешког слетања, четири особе су хоспитализоване.

Авион је требало да лети из Москве за Симферопољ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала