Нови „Хуавејов“ маневар, стиже 6Г мрежа

CC0 / пиксабеј / Пазите шта инсталирате!
Пазите шта инсталирате! - Sputnik Србија
Пратите нас
Увођење 5Г стандарда мобилне телефоније и интернета у многим земљама света још увек је на самом почетку и у фази раног тестирања, па је питање када ће почети да се примењује у ширим размерама.

И поред тога, кинеска компанија „Хуавеј“, почела је истраживања мрежних решења шесте генерације, иако је још увек под забраном америчке администрације, која је, како се чини, последњих недеља почела помало да попушта.

Рада на 6Г стандарду прихватила се „Хуавеј“ лабораторија у Отави, која на том пројекту и могућностима његове примене сарађује са више од 13 универзитета и истраживачких института.

Према првим прогнозама кинеске компаније — очекује се да 6Г технологија неће бити доступна пре 2030. године.

Овај потез компаније „Хуавеј“ могао би да буде одговор на претходне информације, које су се појавиле раније ове године, према којима је и корејски „Самсунг“ започео слична истраживања у својим лабораторијама у Сеулу, преноси „ГСМ арена“.

Имајући у виду то докле је „Хуавеј“ одмакао у развоју 5Г мрежних решења, још пре америчке блокаде, не треба да изненади покушај те компаније да буде међу првима, када су истраживања шесте генерације у питању.

Осим „Хуавеја“ и „Самсунга“, и „Нокиа“, „Ериксон“ и „СК Телеком“ су најавили стратешко партнерство, које за циљ има заједнички рад на развој 6Г стандарда.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала