Турско-амерички центар у Сирији почиње да ради следеће седмице

© AP Photo / Ismet Bicen/IHA Транспорт војних возила на југоистоку Турске у близини границе са Сиријом
Транспорт војних возила на југоистоку Турске у близини границе са Сиријом - Sputnik Србија
Пратите нас
Заједнички координациони центар Турске и САД за контролу безбедности у Сирији почеће да ради следеће седмице, саопштио је турски министар одбране Хулуси Акар.

Министарство одбране Турске је раније саопштило да је у провинцију Шанлиурфу на југоистоку земље стигло шест америчких војника, који ће бити ангажовани у раду турско-америчког центра за заједничке операције и стварање зоне безбедности на северу Сирије.

„Рокови који су раније били утврђени за сада се у потпуности поштују. Очекујемо да ће они бити поштовани и надаље, пратимо то. У целини смо се договорили о многим темама, укључујући контролу над ваздушним простором и координацију у вези с тим питањем“, рекао је Акар, а преноси агенција „Анадолија“.

Он је додао да Турска не налази објашњење за сарадњу САД са снагама самоодбране сиријских Курда и да очекује да ће она ускоро бити прекинута.

У Анкари су раније одржани турско-амерички преговори о стварању зоне безбедности на северу Сирије.

Званични Дамаск се категорички противи турско-америчком договору, јер он представља напад на суверенитет и територијалну целовитост Сирије и грубо нарушавање принципа међународног права и Повеље Уједињених нација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала