Захарова Болтону: Колико и коме су САД све крале технологију

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да ће бити интересантно да се израчуна колико су пута Сједињене Америчке Државе украле технологију од разних земаља света.

Коментаришући изјаву саветника америчког председника Џона Болтона да је Русија у развијању хиперсоничних ракета користила технологије које је украла од САД, Захарова је на Фејсбуку написала да ће се позабавити темом америчке крађе технологије.

„Кад је већ Џон Болтон подсетио на лоповлук, онда ја подсећам да је Вашингтон украо здања и резиденције Генералног конзулата Русије у Сан Франциску, Трговинског представништва Русије у Вашингтону, резиденције генералног конзула Русије у Сијетлу, као и два руска дипломатска објекта у Мериленду и Њујорку. Међутим, много је важније то што је отео велики број грађана Русије у другим земљама. Или то није било отимање, господине Болтон? Онда их вратите“, написала је Захарова.

Болтон је у интервјуу за „Глас Америке“, говорећи о недавној експлозији на руском војном полигону недалеко од Северодвинска, изјавио да Русија краде технологију од САД.

У несрећи која се догодила током испитивања ракетног постројења на течни погон погинуло је петоро људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала