Црногорско тужилаштво утврдило да саветница која је вређала вернике није кривично одговорна

© Sputnik / Foto ekrana FB profoila Мирна Никчевић
Мирна Никчевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Више државно тужилаштво у Подгорици утврдило је да нема елемената кривичне одговорности Мирне Никчевић, прве саветнице у амбасади Црне Горе у Анкари.

Никчевићeва је раније на свом профилу на Фејсбуку изнела ставове и коментаре у којима је вређала вернике који су се на Тројичиндан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

У одлуци тужилаштва наводи се да су током увиђаја прибављени сви подаци и обавештења ради оцене свих околности питања — да ли се у радњама Никчевићеве стичу елементи било ког кривичног дела које се гони по службеној дужности, пише лист „Дан“, а преноси „РТЦГ“.

Како се наводи — утврђено је да нема елемената кривичне одговорности и да она треба да одговара само прекршајно.

Црногорско Министарство спољних послова пре два месеца покренуло је дисциплински поступак против Никчевићеве због ставова и коментара о Тројичинданском сабору, који је одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Након тога јој је скраћен мандат и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка.

Све је почело када се Никчевићева на Фејсбуку укључила у дискусију пријатељице, која је објавила фотографије са сабора и пријатељима пожељела мир и љубав.

Њени ставови у преписци имају карактеристике говора мржње, јер је између осталог навела и да би „запалила Храм и сва говеда тамо“ и да се ради о „кољачима примитивним“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала