Кинези престали да купују венецуеланску нафту

CC0 / Pixabay / Танкер на мору
Танкер на мору - Sputnik Србија
Пратите нас
Највећа кинеска нафтна компанија „ЦНПЦ“ одлучила је да прекине са куповином венецуеланске нафте, због пооштравања америчких санкција против Венецуеле, јавља „Блумберг“, позивајући се на неименоване изворе.

Према подацима агенције, кински „ЦНПЦ“ је одустао од куповине пет милиона барела нафте, као и од планираног утовара сировина за овај месец. 

Ово је први пут у последњих десет година да Пекинг прекида да купује венецуеланску нафту, јавља „Блумберг“. Она је до сада увозила 339 хиљада барела нафте дневно из Венецуеле. Међутим, овај случај не значи да су Кина и Венецуела у потпуности раскинули уговоре о испорукама енергената, додаје агенција.

Руководство „ЦНПЦ“ за сада не коментарише ову информацију.

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп потписао је 5. августа указ о блокирању имовине власти Венецуеле под јурисдикцијом САД, стављајући на тај списак и централну банку и државну нафтну компанију „ПДВСА“.

Крајем маја је саопштено да је Кина, након ступања на снагу америчких санкција, завршила куповину нафте од Ирана. САД су одлучиле да не продужавају изузетке за куповину иранске нафте за Индију, Турску, Јужну Кореју и Јапан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала