Шпанци критикују свог пилота: Шта је тражио поред Шојгуовог авиона?

© Фото : Press-service of Ukrainian President / Уђи у базу фотографијаАвиони Су-27
Авиони Су-27 - Sputnik Србија
Пратите нас
Читаоци листа „Ел конфиденсиал“ (El Confidencial) дали су своју оцену о инциденту изнад Балтика када се шпански ловац Ф-18 из састава НАТО приближио авиону министра одбране Русије Сергеја Шојгуа. Они су своја размишљања изразили у коментарима испод текста који је изашао под насловом — „Шпански НАТО ловац отеран од авиона министра одбране Русије“.

„Западне границе ’нове Руске империје‘ нису област која дотиче наше стратешке интересе. Русија није наш конкурент, пре је увозник наших производа“, написао је корисник који се потписао надимком „ITURBIDE“.

„Ствар је у томе што Шпанци немају шта да траже на Балтику. Шта смо тамо изгубили? Русија нам није ни непријатељ нити пријатељ“, подржао га је корисник под надимком „FRAMONTANO“.

„На неутралној територији то је уобичајено – штитити авион у којем се налази званичник таквог нивоа. Зар дуге државе поступају другачије?“, питао је корисник који се потписао надимком „EU EUEU“.

Међутим, било је и оних који су и другачије мислили. Они су сматрали да је присуство шпанског ловца на Балтику оправдано.

„Шта ми радимо на граници Европе, хиљаде километара од Шпаније? Штитимо Европу од најстрашније опасности за демократију. Русија је држава која напада на све своје суседе: на Чеченију, на Грузију, на Украјину“, написао је корисник „TOMÁS VALIENTE“, који очигледно не зна да је Чеченија део Русије више од 200 година.

Корисник под надимком „3DPROCESSOR“ је додао да Шпанија испуњава своје обавезе пред НАТО и да „држи фронт против руског медведа“.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да се инцидент догодио када је авион са министром, у пратњи два ловца Су-27 Балтичке флоте Русије, из Калињинграда летео у Москву. Авиону, у којем се налазио Сергеј Шојгу, покушао је да се приближи Ф-18, али су пилоти руских ловаца отерали НАТО авион, не дозвољавајући му да се приближи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала