Вулин посетио ЦСКА и поручио: За вас навијају многи Срби

© Фото : Министарство одбранеВулин посетио ЦСК
Вулин посетио ЦСК - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин, током посете војном клубу ЦСКА, изјавио је да је овај клуб у Србији веома познат и да многи за тај клуб навијају.

„У Србији када кажете ЦСКА мислите на спорт, мислите на фудбал, мислите на кошарку, хокеј, али изнад свега мислите на војску Русије“, рекао је Вулин, који у Руској федерацији борави на позив колеге Сергеја Шојгуа.

Министар одбране је истакао да му је велико задовољство да види места где су се толики легендарни шампиони обучавали и припремали, а ЦСКА је обишао са начелником тог клуба пуковником Артјомом Валерјевичем Громовим.

„Види се да се много улаже и то је заиста добро, војска мора и треба да улаже у спорт“, рекао је он и додао да није спорт у војсци само физичка припрема, већ је „скуп вредности које једну војску чине вредном и важном“.

Како је објаснио — „спорт су оне вредности које војника чине бољим и другачијим“.

© Фото : Министарство одбранеВулин посетио ЦСК
Вулин посетио ЦСКА и поручио: За вас навијају многи Срби - Sputnik Србија
Вулин посетио ЦСК

„Тимски дух, спремност да се жртвујете за колектив, да се борите до краја, да никада не признате предају — то су вредности које се у војсци гаје и због којих војска постоји“, рекао је Вулин и оценио да је спорт је само начин да се до тих вредности дође.

Министар Вулин и пуковник Громов сложили су се да треба унапредити већ традиционалну сарадњу војних спортиста Србије и Русије, саопштено је после обиласка спортских терена и дворана.

Како је саопштено — пуковник Громов се министру Вулину захвалио на срдачном пријему руских такмичара на атлетском кадетском такмичењу, које је пролетос одржано у Београду и позвао је тим српских кадета на Треће кадетске светске игре, које ће следеће године бити одржане у Санкт Петербургу.

Он је позив је упутио и ученицима Војне гимназије и средњих стручних војних школа за такмичење које ће се одржати у Москви, а предложио је и да футсал тимови генерала Војске Србије, као и ветерана Војске Србије, буду домаћини својим колегама из Оружаних снага Руске Федерације.

ЦСКА је једно од најтрофејнијих спортских друштава у Русији, у коме се негује и развија 56 различитих спортова, а друштво располаже са 170 спортских објеката широм Русије, у којима тренирају војна и цивилна лица, као и са дечијим спортским школама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала