Шојгу прихватио позив да посети Србију

© Sputnik / Оливера ИкодиновићСергеј Шојгу
Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је на састанку са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом разговарао о наставку војно-техничке сарадње Србије и Русије и о томе како се спроводи споразум два врховна команданта, председника Владимира Путина и Александра Вучића.

„Министар Шојгу је изразио поштовање према председнику Вучићу и нашој политици војне неутралности и слободне земље и позвао је председника Вучића, као и нашу почасну чету да узму учешће на паради поводом 75 година победе у Другом светском рату. Заједно смо победили, заједно треба и да прослављамо. Војска Србије ће бити на Црвеном тргу 9. маја са својим врховним командантом, са свим осталим земљама-победницама и свима нама који смо били против фашизма, као представници слободних народа, што смо били тада, као што смо и сада“, рекао је Вулин новинарима.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићВулин и Шојгу на финалу тенковског биатлона
Шојгу прихватио позив да посети Србију - Sputnik Србија
Вулин и Шојгу на финалу тенковског биатлона

Војска Србије ће наставити да сарађује са Русијом, а како је истакао министар, војно-техничка сарадња се одвија у складу са уговором.

„Сви рокови се апсолутно поштују и можемо са задовољством да кажемо да ће споразум двојице председника наставити да даје одличне резултате, а већ сада је значајно помогао у развоју и наших односа и наше борбене готовости“, нагласио је Вулин.

Он је такође потврдио да је министар Шојгу прихватио позив председника Вучића да посети Србију, додавши да ће датум посете бити договорени у наредном периоду.

Шојгу: Војна сарадња Русије и Србије се веома активно развија

Војна сарадња Русије и Србије се веома активно развија, број заједничких програма свакодневно расте, саопштио је Шојгу после сусрета с министром одбране Србије Александром Вулином.

„Волео бих да данас размотримо низ питања наше војне и војно-техничке сарадње. Војна сарадња се развија врло интензивно, број програма из године у годину расте“, рекао је Шојгу и додао да се сада завршава припрема за војне вежбе.

Министар је рекао да се нада да ће те вежбе протећи успешно, као и раније.

„Прилично спокојно, самоуверено тече наша војно-техничка сарадња, без обзира на препреке које покушавају да нам поставе. Ипак све иде по плану. Оно што смо планирали за ову годину биће испуњено“, рекао је Шојгу.

Према његовим речима, следеће године Русија и Србија су планирале мноштво програма, укључујући оне из сфере војно-техничке сарадње, образовања и других области.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала