Спутњик сазнаје: Двадесеторо Албанаца провоцирало монахиње у Бешки

© РТРСМанастир Бешка
Манастир Бешка - Sputnik Србија
Пратите нас
Према информацијама до којих је од локалних мјештана дошао Спутњик, протеклих дана заиста је било неколико учесталих и веома непријатних инцидената у близини манастира Бешке на Скадарском језеру.

Наиме, група од двадесетак Албанаца из оближњег села Мурићи неколико дана је долазила у манастир Бешку и провоцирала и узнемиравала монахиње, тврдећи да је то њихово. Због свега, према свједочењу мјештана, била је и ангажована црногорска полиција, која и даље повремено патролира у близини манастира. Такође, дошло је и до окупљања и самоорганизовања локалних православаца који су жељели да заштите манастир.

Овим су потврђени и наводи митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је прије три дана за ТВ Нови први пут јавно саопштио да је у Бешки дошло до инцидената, а интересантан је детаљ да се о овоме у црногорској јавности готово не зна ништа.

Подсјетимо, у питању је женски манастир из 15. вијека, задужбина Ђурађа Балшића и Јелене Балшић, ћерке кнеза Лазара и кнегиње Милице, која је и сахрањена у Бешки, а коју је православна црква прогласила за светитељку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала