Тихомир Станић: Када чујем НАТО, одмах мислим — Тројни пакт (видео)

© SputnikМаша Радовић и Тихомир Тика Станић
Маша Радовић и Тихомир Тика Станић - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски народ никад неће моћи да се приклони НАТО-у, ма колико то било непрактично, непрагматично и можда самоубилачки по нас. Бомбардовање је нешто што не може бити ни заборављено ни опроштено и неприродно је очекивати да постанемо део те заједнице, каже у интервјуу за Спутњик Тихомир Станић.

Глумац Тихомир Тика Станић открио је за Спутњик које Андрићево дело данас највише живимо, ко фалсификује историју Србије по питању Косова, али и колико су се међуљудски односи на просторима бивше Југославије променили последњих година.

Међу бројним улогама нашег саговорника, давно се истакла она када је тумачио лик краља Александра Обреновића у телевизијској серији „Крај династије Обреновић“. На питање како је изгледала Србија у очима света тог времена, а како изгледа век и нешто више касније, Станић одговара да је тада наша земља могла да крене неким другим правцем да се није десио Мајски преврат.

„Тачно сто година касније убијен је Зоран Ђинђић и ја сам увек налазио неку аналогију у томе. Чини ми се кад год постоји могућност да друштво крене у једном правцу, који би нас довео на неки начин у ред, да неки драстичан догађај одвуче опет друштво на другу страну… То је део нашег националног бића, али и несналажење између Истока и Запада. Изгледа да је тај наш унутрашњи конфликт највећи проблем нашег друштва“, објаснио је Станић за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала