Британски принц проговорио о везама са Епстајном

© East News / Justin SutcliffeПринц Ендру, Војвода од Јорка
Принц Ендру, Војвода од Јорка - Sputnik Србија
Пратите нас
Прошле недеље, објављене су фотографије војводе од Јорка како се опрашта од младе девојке у резиденцији Џефрија Епстајна, наводно снимљене 2010. Неколико жена је тврдило да је имало физичке контакте са сином краљице Елизабете Друге, али је суд одбацио оптужбе да је принц Ендру имао сексуалне односе са малолетницама.

Принц Ендру, војвода од Јорка, други син краљице Елизабете Друге прекинуо је тишину поводом оптужби да је сарадник оптуженог сексуалног преступника, милијардера Џефрија Епстајна.

„Војвода од Јорка био је запрепашћен недавним извештајима о наводним злочинима Џефрија Епстајна. Његово краљевско величанство осуђује експлоатацију било ког људског бића и са гнушањем одбацује наводе да је учествовао у таквом понашању или га охрабривао“, изјавио је портпарол Бакингемске палате.

Прошле недеље објављен је видео који наводно показује како принц Ендру вири кроз врата Епстајнове резиденције у Њујорку, назване „кућа ужаса“, навео је „Сан“. Према извештају, принц се опраштао са младом девојком која је после отишла низ улицу. Фотографије су наводно снимљене 2010, неколико година након што је Епстајн одслужио прву казну због малолетничке проституције.

„Кад је принц дошао до врата, био сам потпуно запањен. Изгледао је потпуно опуштен. Да нисам знао да је то принц Ендру, помислио бих да је власник тог места“, рекао је неименовани извор за „Дејли мејл“.

Фотографија која је раније кружила интернетом показала је младог принца Ендруа у загрљају са Вирџинијом Гофре, која је под заклетвом сведочила да је била „сексуална робиња“ Џефрија Епстајна.

​Још неколико жена је оптужило војводу за непримерено сексуално понашање, укључујући и Вирџинију Робертс, која је детаљно описала интимне односе са принцом Ендруом у неколико наврата, укључујући и оне у Епстајновој резиденцији. Британски суд одбацио је тужбу.

„Свака оптужба о непримереним односима са малолетницама је апсолутна неистина. Изричито негирамо да је војвода од Јорка имао било какве односе са Вирџинијом Робертс. Свака супротна тврдња је лаж без основа“, изјавио је портпарол Бакингемске палате поводом сведочења Робертсове.

Џефри Епстајн извршио је 10. августа самоубиство у својој затворској ћелији после оптужби за сексуално злостављање и трговину људима.

Пре смрти, осуђени сексуални преступник се хвалио својим везама са многим моћним људима, укључујући бившег и садашњег америчког председника Била Клинтона и Доналда Трампа, оснивача „Мајкрософта“ Била Гејтса. Тврдио је да има много „прљавштине“ о моћним познаницима.

Иако није јасно у којој мери је Епстајн преувеличавао свој значај, те тврдње су покренуле гласине да му је неко споља „помогао“ у самоубиству.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала