Пропао разговор власти и опозиције, Савез за Србију 15. септембра одлучује о бојкоту избора

© Tanjug / TANJA VALICРазговор власти и опозиције на ФПН-у
Разговор власти и опозиције на ФПН-у - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић напустили су данашњи састанак власти и опозиције на ФПН и поручили да ће предложити својим странкама да бојкотују наредне изборе.

На састанку је остао председавајући Савеза за Србију Небојша Зеленовић. 

Он је навео да ће, уколико се до 15.септембра не испуне „медијски захтеви“ Савеза за Србију, та организација бојкотвати наредне изборе.

Зеленовић је новинарима рекао да је СзС изнео данас конкретан захтев и тиче се политичког консензуса који треба да доведе до тога да се до 15.септембра изабере нови састав РЕМ-а, и то не политички, већ на основу њихове стручности.

„Очекујемо до 15. септембра то решење, ако га немамо, улазимо у бојкот“, рекао је Зеленовић новинарима на ФПН-у.

Алексић је рекао да ће он сутра предложити председништву странке да они више не учествују у разговорима, као и да бојкотују наредне изборе.

Како је рекао новинарима, власт је показала да нема жељу да било шта промени у медијској сфери када је у питању слобода, и наставља, како каже, да крши закон.

„У таквом амбијенту нема разговора“, рекао је Алексић, који је оценио да су на састанку представници СНС Горан Весић, Владимир Ђукановић и Владимир Орлић „банализовали“ и спиновали све оно што су говорили други учесници.

Обрадовић је казао да ће он идуће седмице председништву предложити да се прогласи бојкот избора, јер власт није показала спремност да испуни њихове услове, и додао да шест месеци уочи избора нема медијских слобода.

Он је навео да је власт данас имала шансу да прихвати захтеве опозиције, али да они нису прихватили да потпишу документ који је предложио СЗС, наводећи да сада не види о чему могу да разговарају.

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је новинарима да ће његова странка одлуку о бојкоту избора донети након што избори буду расписани.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала