Објављен списак школа у којима од септембра почиње једносменска настава

© Depositphotos.com / ArturVerkhovetskiyШкола - илустрација
Школа - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство просвете објавило је списак школа у Србији у којима ће се од 1. септембра реализовати пилот-пројекат једносменске наставе.

Током школске 2019/2020. године, у узорку основних школа биће реализован пилот-пројекат чији је главни циљ пружање додатне образовно-васпитне подршке у учењу и развоју ученика кроз различите моделе обогаћеног једносменског рада у основној школи, наводи Министарство просвете.

Широм Србије, у укупно 204 основне школе и у додатних 111 издвојених одељења ових школа, биће провераван квалитет аутентичних образовно-васпитних садржаја које су програмирале школе, имајући у виду потребе својих ученика и укупан контекст у коме се ученици развијају.

Изабрани садржаји биће понуђени свим ученицима од првог до осмог разреда. У зависности од професионалних и просторних капацитета школа, ученици могу бити у објектима све време после наставе (где ће имати ручак) или ће после оброка и одмора код куће долазити на изабране активности у школи, које су за њих бесплатне, саопштава Министарство просвете.

Списак школа у којима се од првог септембра уводи модел обогаћене једносменске наставе можете погледати ОВДЕ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала