Америчка амбасада поздравила одлуку о распуштању косовског парламента

© Tanjug / TANJA VALICПредседник Србије Александар Вучић у Скупштини Србије после упада РОСУ на север Косово и Метохије
Председник Србије Александар Вучић у Скупштини Србије после упада РОСУ на север Косово и Метохије - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада САД у Приштини поздравила је одлуку о распуштању косовског парламента, оценивши то као важан искорак за формирање нове владе, која за циљ треба да има обнову дијалога са Београдом.

На званичном профилу америчке амбасаде и амбасадора Филипа Коснета на Фејсбуку, сугерише се да обнова дијалога са Београдом, владавина закона и економски развој треба да буду у фокусу политичких странака у предизборној кампањи.

Сугерише се и да политичке странке треба да изнесу нове идеје о томе како да Косово не губи више време на „изградњу темеља за будућност“.

Констатује се и да, до сада, ниједна странка није покренула ниједну идеју која би оставила трага на овим питањима, па због тога очекују да се то догоди током предстојеће предизборне кампање.

„Скупштина је направила важан корак напред у формирању нове владе. Кампања у којој странке нуде нове идеје за обнављање дијалога са Србијом, владавину закона и економски развој обезбедила би да Косово не губи још више времена на изградњу темеља за будућност“, пише у изјави америчке амбасаде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала