Још један напад на Србе у Хрватској, на мети седамдесетогодишњак

CC0 / Pixabay / Ријека
Ријека - Sputnik Србија
Пратите нас
Још један напад на Србе у Хрватској догодио се у околини Ријеке, када је претучен српски повратник Добривоје Арсић, а инциденту су претходиле увреде на националној основи, преноси загребачки портал „Индекс“.

Како је том порталу изјавио Милан Ераковић, правни саветник Српског националног већа — повратника Добривоја Арсића прво су вербално, а затим и физички, напале непознате особе, а једну од њих је успео да препозна, и то зато што је станар из суседне зграде.

После вербалног напада којим су непознате особе насрнуле на човека који је инвалид и има 70 година, овај српски повратник је два пута звао полицију, а како се долазак хрватских снага реда одужио — уследио је и физички напад.

Повод за инцидент, наводно, је било питање паркирања испред стамбене зграде, али „Индекс“ наводи да је индикативно то што су нападачи знали име и презиме српског повратника, као и да је вређање било усмерено на његову националност и на чињеницу да је повратник.

Група маскираних нападача упала је јуче у кафић код Книна и физички напала госте који су гледали утакмицу Црвене звезде, а у тучи је повређено пет особа, као и једно дете.

Након тога су непознати нападачи у месту Ђеврске вербално, а потом и физички, напали власника другог кафића и госте, али нико није повређен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала