Марин Ле Пен: ЕУ ствара пародију на Хладни рат

© AFP 2023 / ARIS OIKONOMOUЛидерка француске партије Национално уједињење Марин Ле Пен.
Лидерка француске партије Национално уједињење Марин Ле Пен.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Говорећи против повратка Русије учешћу у формату Г8, европски политичари стварају апсурдну пародију на Хладни рат, изјавила је Марин Ле Пен, лидерка партије Национално уједињење и чланица Одбора за међународне послове француског Парламента.

„Супротстављајући се повратку Русије у нову Г8, Европска унија нам показује апсурдну пародију на Хладни рат“, написала је Ле Пенова на свом налогу на Твитеру.

​Она је додала да је антируска идеологија остатак из прошлости, која не само да не одговара интересима европских земаља, већ им наноси штету.

Раније се Доналд Трамп сложио са предлогом француског председника Емануела Макрона да позове Русију на самит Г7 2020. године у Сједињеним Америчким Државама. Очекује се да ће Трамп ово питање покренути на самиту Г7 у Бијарицу. Са своје стране, председник Русије Владимир Путин рекао је да Русија сматра све контакте са земљама Г7 корисним и да не искључује обнављање формата Г8.

Међутим, британски премијер Борис Џонсон обећао је да ће се Лондон успротивити повратку Русије у Г8. Такође, виши извор у структурама Европске уније изјавио је за Спутњик да се ЕУ противи повратку Москве у формат Г8 „све док се не отклоне разлози који су и довели до њеног искључивања“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала