Сиријска војска ослободила још четири села на северу Хаме

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаОбука сиријских војника у провинцији Хама
Обука сиријских војника у провинцији Хама - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска војска је успоставила контролу над селима Кафр Зита, Латмане, Латмин и Тел Фас на северу провинције Хама, изјавио је за Спутњик сиријски војни извор.

„Сада остаје да се ослободе само три села на северу Хаме: Мурик, Лахаја и Мааркабе“, рекао је извор.

Сиријске власти објавиле су 22. августа да су отвориле хуманитарни коридор за цивиле који желе да изађу из дела провинције Идлиб, који је под контролом терористичке групе.

Снаге сиријске Владе заузеле су Хан Шејхун и сада је у граду у току чистка и деминирање, јавио је сиријски војни извор са терена за Спутњик.

После преговора о Сирији у Нурсултану 2. августа ступио је на снагу режим прекида ватре у зони деескалације у Идлибу. Команда оружаних снага Сирије саопштила је да ће прекинути борбена дејства, под условом да Турска испуни своје обавезе према руско-турском споразуму, постигнутом у септембру 2018. године у Сочију. Основна тачка ових споразума је повлачење тешког и средњег наоружања терориста на 20 километара од демилитаризоване зоне у Идлибу.

Три дана касније, 5. августа, војска је наставила операцију, због непоштовања услова од стране терориста, који су, користећи затишје, покушали да нападну положаје сиријске војске на северу провинције Хама и више пута су отварали ватру на стамбена насеља у том крају.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала