ЕУ ће одговорити ако Америка уведе царине на француско вино

© Flickr / Antica Bottega del VinoФлаше вина
Флаше вина - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија ће одговорити ако Сједињене Америчке Државе уведу додатне царине на француско вино, упркос чињеници да не жели сукоб са својим савезником, изјавио је председник Европског савета Доналд Туск на конференцији за штампу у оквиру Самита Г7.

„Одлучно ћу бранити француско вино из више разлога. Ако Сједињене Америчке Државе уведу царине Француској, Европска унија ће реаговати“, истакао је Туск.

„Оно што нам није потребно и што не желимо је конфронтација, а посебно са нашим најбољим савезником — Сједињеним Америчким Државама, али морамо да будемо спремни на овај лош сценарио и ми смо, као Европска унија у целини, спремни“, додао је он.

Амерички председник Доналд Трамп поново је запретио да би на увоз француског вина могле да буду уведене „до сада невиђене“ царине у Француској.

Средином јула Парламент Француске усвојио је закон о порезима на услуге за велике дигиталне компаније као што су „Амазон“, „Епл“, „Фејсбук“ и „Гугл“. Трамп је тада изјавио да би као одговор на те мере могао да уведе дажбине на француско вино.

Самит Г7, на којем учествују и Сједињене Америчке Државе, Француска и Европска унија (чији је представник Туск), одржава се 24. и 25. августа у француском Бијарицу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала