Амерички новинар: Боље би нам било да се молимо ако налетимо на Србе

© Фото : fiba.basketballРепрезентативац Србије Мирослав Радуљица
Репрезентативац Србије Мирослав Радуљица - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије изазива све већу пажњу у Сједињеним Америчким Државама, посебно сада када су, у склопу припрема за Светско првенство, Американци по први пут од 2006. године доживели пораз, а да су им у екипи НБА играчи.

Након што су репрезентацију САД Аустралијанци савладали са 98:94, уз сјајну партију Патија Милса, у Америци се повела полемика ко би, заправо, њима „неприкосновенима“ могао да узме титулу на предстојећем Мундобаскету, који у суботу почиње у Кини, пренсои „Блиц“.

Један од оних који су изнели мишљење о овој теми је Ти-Џеј Макбрајд, водећи кошаркашки новинар „Мајл хај спортса“, једног од главних спортских гласила у Денверу, граду у коме игра центар наше репрезентације Никола Јокић.

Макбрајд има врло јасну поруку за америчку кошаркашку јавност:

„Успут, Србија је остала једини непоражени тим у међународним (припремним утакмицама), има 8-0, а Никола Јокић притом ниједан једини пут није био стартер. Репрезентацији САД би било боље да се моли када/ако налети на Србе“, поручио је овај амерички спортски новинар.

Американци су јуче објавили списак играча који ће играти на СП у Кини, након повреде Кајла Кузме.

Претходно је на сајту ФИБА објављена ранг-листа фаворита за предстојеће Светско првенство, а и на њему се наша репрезентација нашла испред америчке.

Подсетимо — Американци ће на Мундобаскету са наступима почети 1. септембра против Чешке, у групи Е, у којој су још Турска и Јапан.

Са друге стране, репрезентација Србије је у групи Д, у којој ће играти против Анголе, Филипина и Италије, а потом ће се укрстити са групом Ц, у којој су Шпанија, Иран, Порторико и Тунис. Након те друге групне фазе, почиње нокаут део шампионата света.

Пре такмичарских мечева, „орлове“ чекају још две контролне утакмице: данас (недеља, 25. август) од 13 часова и 30 минута против Новог Зеланда, који је традиционално умео да намучи нашу националну селекцију, а 48 часова касније, у истом термину, изабраници селектора Александра Ђорђевића одмериће снаге са моћном Француском.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала