Иран: САД и Израел нису у стању да нападну наше положаје, све је лаж

© AP Photo / Ariel Schalit,Израелски Ф-16
Израелски Ф-16 - Sputnik Србија
Пратите нас
Мохсен Резаи, председавајући Савета за сврсисходност (саветодавни орган врховног вође Ирана), негирао је наводе израелске војске о ваздушним нападима на иранске циљеве у близини Дамаска, јавила је агенција „ИЛНА“.

„Сједињене Америчке Државе и Израел нису у стању да нападну иранске центре и положаје. Тврдња Израела да су ирански положаји били њихове мете је лаж... Наши консултантски центри нису страдали“, рекао је Резаи у интервјуу иранској агенцији.

Он је додао да су поступци Сједињених Америчких Држава и Израела у Сирији и Ираку у супротности са међународним правом и да ће ускоро „браниоци Ирака и Сирије одговорити на то“.

Раније је израелска војска саопштила да је извела ваздушне нападе у близини Дамаска на иранске објекте, како би спречила напад иранских беспилотних летелица на своју земљу. Према њиховим речима, мете бомбардовања били су објекти иранске подгрупе Кудс и шиитских одреда у селу Акраб, југоисточно од Дамаска. Израелска војска такође наводи да су могући губици међу иранским снагама и шиитским трупама у тим објектима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала